Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wij plaatsen schuttingen en poorten voor in uw tuin. Bij de ons kunt u kiezen uit vele soorten en betaalbare schuttingen. De natuurlijke houten schuttingen, een robuuste beton schutting met motief, of een solide combinatie van beide, u bent bij ons aan het juiste adres. Al onze Grenen en Vuren schuttingen zijn volgens KOMO-keur geïmpregneerd. Wij worden door zowel onze particulieren als zakelijke klanten gewaardeerd om onze hoge kwaliteit schuttingen.

Breng sfeer in uw tuin met een vlonder,

Een houten vlonder of terras brengt een warme sfeer in uw tuin. Een houten vlonder rond een zwembad is comfortabeler dan koude bestrating. Een houten vlonder van smalle delen maakt een kleine tuin optisch groter. Brede vlonderplanken daarentegen stralen meer rust uit.

Vlonderplanken zijn leverbaar in:

• geïmpregneerd vuren
• hardhout
• kunststof

Kunststof vlonderplanken kunnen op den duur kort van structuur worden. Geïmpregneerde vuren vlonderplanken zijn gewoonlijk enigszins groen van kleur. Voor schuttingen en tuinhuizen kunt u prima (druk-)geïmpregneerd vurenhout gebruiken. Voor een vlonder echter, waar voortdurend water op kan staan, adviseren wij om hardhouten vlonderplanken te gebruiken. Hout vergrijst, onbehandelde vlonderplanken zullen onder invloed van (UV-)licht altijd vergrijzen. Dit geldt zowel voor de geïmpregneerde, hardhouten als kunststof vlonderplanken. Sommige mensen vinden dit prachtig, anderen zien liever de bruin-/rode kleur van hardhout.

Bangkirai-olie

De warme, bruinrode kleur van bangkirai, bilinga etc. kan behouden blijven door het nog niet vergrijsde hout regelmatig te behandelen met bangkirai-olie of iets dergelijks. Bangkirai-olie is gepigmenteerd, hierdoor wordt de UV-straling tegengehouden. Bovendien komt de tekening van het hout zo nog beter tot z'n recht. Een blanke houtolie, teak-olie die niet gepigmenteerd is zal UV-straling doorlaten en hierdoor zal het hout nog steeds vergrijzen.

Werking van de vlonderplanken

Hout dat vocht opneemt zet uit en hout dat droger wordt zal krimpen. Men noemt dit het "werken van het hout" en dit gebeurd steeds haaks op de richting van de nerven. Houten vlonderplanken zullen ook na montage bij wisselende omstandigheden breder en smaller worden. Om deze werking mogelijk te maken worden houten vlonderplanken gewoonlijk op een onderlinge afstand van circa 5 mm gemonteerd.

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Nodig ons uit bij u thuis. Dan kunnen we u ter plekke informeren over de mogelijkheden en de prijzen. Wij zijn pas tevreden als u ongestoord kunt genieten van uw tuin!

Neem contact met ons op.